Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT’tan Denizcilik Sektörüne Özel LRIT Sistemi

TÜRKSAT, LRIT Sistemi’nin 1000 deniz miline kadar kapsama alanı sunarak, limanlara gelen gemileri anlık olarak takip ettiğini duyurdu.

Türk bayraklı gemilerin konum, kimlik ve zaman bilgilerini dünyanın her yerine ileten sistem, deniz ticaretinin kritik rol oynadığı küresel ekonomide gemi trafiğinin doğru yönetilmesine büyük katkı sağlıyor. TÜRKSAT’ın yerli imkanlarla geliştirdiği LRIT Sistemi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde Türkiye’nin deniz güvenliğine önemli bir destek sunuyor. Bu sayede deniz kazalarının önlendiği, kaçakçılığın engellendiği ve deniz kirliliğiyle etkin bir şekilde mücadele edildiği belirtiliyor.

LRIT Sistemi, denizcilik sektörünün temel direği haline gelmiş durumda. Sistem, denizlerde güvenliği sağlamanın yanı sıra liman trafiğini de rahatlatıyor. Türkiye’nin denizcilik alanındaki güvenilir altyapısını daha da sağlamlaştıran sistem sayesinde, gemi izleme uygulamaları mobil ve tablet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor.

“Deniz Ticareti Artık Çok Daha Güvenli”

TÜRKSAT’ın geliştirdiği LRIT Sistemi, denizcilikle ilgili tüm bilgileri tek bir ağ üzerinde topluyor ve gemilere yanaşma ve yük bilgilerine dair bilgilendirme sürecini hızlandırıyor. Ayrıca, milli yazılım ve donanımıyla stratejik bir özellik taşıyan sistem, Türk arama kurtarma sahası içinde seyir halindeki gemileri anlık olarak izleyebiliyor. Deniz trafiğini kontrol altında tutan sistem, deniz kirliliği ile mücadele çalışmalarına da önemli bir destek sunuyor.

LRIT Sistemi, yenilenen altyapısıyla siber güvenliği en üst seviyeye taşıyor. Güncellenen yazılım ve donanım yapısı sayesinde siber tehditlere karşı daha dirençli hale gelen sistem, Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından da tam not almayı başarıyor.

Related Posts

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

ABD Başkanı Donald Trump’tan Çin’e karşı sert sözler!

ABD Başkanı Trump basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Trump, Çin’den “önemli bir şey” almadıkları sürece tarifeleri düşürmeyeceklerini söyledi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Atilla Yeşilada uyardı: Çok sert düşecek

Ekonomist Atilla Yeşilada, son haftalarda altın fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Yeşilada, ons altın fiyatlarındaki yükselişinin arkasında gerçekçi bir neden bulunmadığını belirterek, ‘Bu balon öyle bir patlar ki, herkesin elinde kalır ve çok ciddi bir zarar oluşur” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir