İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı güçlerini birleştirdi

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ile TÜSEB Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) arasında 15 Mayıs 2025 tarihinde iş birliğini güçlendirmeye yönelik bir Çerçeve Protokolü imzalandı. Törene, İBG Aziz Sancar Oditoryum Salonu’nda gerçekleştirildi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan’ın yanı sıra çok sayıda bilim insanı katıldı. Protokol, sağlık ve biyoteknoloji alanında ortak projeler geliştirilmesini, altyapı ve insan kaynağının daha etkin kullanılmasını ve bilimsel iş birliklerinin ürüne dönüştürülmesini içermektedir. Yeni iş birliğinin Türkiye’nin sağlık sanayisi alanındaki kapasitesini güçlendirmeye yönelik stratejik bir adım olması hedeflenmektedir.

PROF. DR. YILMAZ: SOMUT ÇIKTILAR ELDE EDECEĞİZ

İBG Direktörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, TÜSEB’in kurucu genel sekreteri olarak hizmet verdiğini belirterek, TÜSEB Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan’a katkıları ve İBG’ye sağladığı destekler için teşekkür etti. İmzalanan protokol ile ilgili Yılmaz, “Bu anlaşmalar sayesinde, TÜSEB’in güçlü desteğiyle İBG’nin tecrübesi daha da artacak ve bu çalışmaların meyvesini hep birlikte göreceğiz” dedi. Yılmaz, İBG’nin Türkiye’deki sağlık biyoteknolojisi alanında öncü bir araştırma merkezi olduğunu belirterek, iş birliklerinin gelecekteki projelere ivme kazandıracağını söyledi.

PROF. DR. KERVAN: SAĞLIK SANAYİSİNDE BAŞARI HİKÂYELERİ YAZABİLİRİZ

TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, İBG ile yapılan iş birliğinin stratejik önemine dikkat çekti. Kervan, TÜSEB’in kuruluş sürecindeki katkılarından dolayı Prof. Dr. Bayram Yılmaz’a teşekkür ederek, “Hepimizin amacı nitelikli bilim üretmek ve TÜSEB bu doğrultuda önemli bir rol oynamaktadır” dedi. TÜSEB’in temel hedefinin Türkiye’deki güçlü araştırma altyapılarını desteklemek olduğunu vurgulayan Kervan, sağlık sanayisinde başarı hikâyeleri yazmanın mümkün olduğunu belirtti. Kervan, İBG’nin sahip olduğu bilimsel birikimle TÜSEB’in projelerini birleştirmenin önemine değinerek, Türkiye’nin sağlık sanayisini güçlendirmenin engel olmadığını ifade etti.

Related Posts

Peş peşe alarm dengeyi bozar! Sabah uyanmakta zorluk çekenler için ipuçları

Sorunun altında yatan temel nedenleri belirleyin, tedavi için destek almaktan çekinmeyin, uyku ataletini en aza indirin ve hiçbir şey işe yaramazsa zorla kalkın! Tamam da nasıl? 

Gut hastalığı eklem sağlığını tehdit ediyor

Gut hastalığı eklem sağlığını tehdit ediyor

Alzheimer hastaları için bileklik geliştirildi

Trakya Teknopark’ta faaliyet gösteren bir yazılım firması, Alzheimer hastalarının kaybolma riskini azaltmak amacıyla yerli üretim akıllı bileklik geliştirdi.

Yaşlılıkta Fiziksel Aktivite Kronik Hastalık Riskini Azaltır

Yaşlılıkta fiziksel aktivite ve egzersiz kronik hastalık riskini azaltıyor! Yaşlılık döneminde sağlık durumunun korunmasının önemine dikkat çeken uzmanlar, fiziksel aktivitenin sağlığın korunmasında kritik rol oynadığını söylüyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı. 

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.