Peş peşe alarm dengeyi bozar! Sabah uyanmakta zorluk çekenler için ipuçları

Uykusuzluğun Nedenleri ve Çözüm Yolları

Milliyet.com.tr ÖZEL – Sabahları zor uyanmak, aslında karakter kusuru değil bir sağlık sorununun işareti olabilir. Uykusuzluk konusunda uzmanlaşmış klinik psikolog Dr. Lisa Strauss, temelde yatan nedenleri belirlemenin önemli olduğunu belirtiyor.

Uyku Bozuklukları…

Uykusuzluk, bozuk bir sirkadyen ritim, yetersiz uyku, uyku kalitesinde bozulma, uyku haplarının kalıcı etkileri ve depresyon gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu noktada uyku alanında uzman bir isme danışmanız önem taşıyor.

Uyanırken…

Uyandığınızda sinir devreleriniz anında aktif olmaz. Bu duruma “uyku ataleti” denir ve genellikle 30 dakika içinde çözülür. Alarm olmadan uyanmaya çalışmak ve uyku ataletini en aza indirmek, uyanıklık sürecini kolaylaştırabilir.

Giyilebilir Teknolojiler ve Uygulamalar…

Otomatik olarak yeni bir uyku döngüsüne geçen cihazlar, uyanma sürecini daha hafif hale getirerek gününüze enerjik başlamanıza yardımcı olabilir.

Kahvaltı ve Egzersiz…

Sabahları dışarıda kahve içmek ve gün ışığında yürüyüş yapmak, biyolojik ritmi dengeleyerek uyanıklığı artırabilir ve gün boyunca daha iyi odaklanmanıza yardımcı olabilir.

Olumlu bir Rutin Oluşturun…

Sabahları kendinizi daha iyi hissettiğiniz bir rutin oluşturmak ve gerektiğinde başkalarından yardım istemek, daha dinç bir gün geçirmenize yardımcı olabilir.

Related Posts

Böbrek hastalarına ‘yaz’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), yaz aylarında hemodiyaliz hastalarının sağlık sorunları yaşayabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı güçlerini birleştirdi

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) arasında iş birliğini güçlendirmeye yönelik Çerçeve Protokolü imzalandı. Törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “Dem bu demdir, zaman gelmiştir. Türkiye’nin yıllardır beklediği sağlık biyoteknolojisindeki atılımı yapma, ürüne dönüşen araştırmaları görme zamanı gelmiştir.” dedi.