Sırrı Süreyya Önder’in Aort Damarı Yırtılması Üzerine Uzmanlardan Açıklama

Aort Damarı Yırtılan Sırrı Süreyya Önder’in Durumu Uzmanlar Tarafından Değerlendirildi

BURSA – TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in aort damarı yırtılmasıyla ilgili uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar dikkat çekiyor. Doruk Sağlık Grubu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Yurtdaş, aort diseksiyonu hakkında önemli bilgiler paylaştı. Yurtdaş, “Aort duvarının iç katmanının yırtılması sonucu oluşan ve hayati tehlike arz eden bir durumdur. Genellikle ani başlayan ve göğüs veya sırt ağrısıyla kendini gösteren bu durum, acil tıbbi müdahale gerektirir” ifadelerini kullandı.

Sırrı Süreyya Önder, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra ameliyat edildi ve tedavisi devam ediyor. Durumu ciddiyetini koruyan Önder’in aort diseksiyonu geçirmesine sebep olan faktörleri açıklayan Prof. Dr. Yurtdaş, 60 yaş üstü erkeklerin ve hipertansiyon hastalarının risk altında olduğunu vurguladı.

Hipertansiyon, bağ dokusu hastalıkları, damar sertliği, aort anevrizması, göğüs travması, doğumsal kalp ve damar bozuklukları gibi faktörlerin aort damarı yırtılmasına yol açabileceğini belirten Yurtdaş, ileri yaş, genetik yatkınlık ve uyarıcı madde kullanımının da riski artırdığını söyledi. Özellikle aort diseksiyonu öyküsü olanlar ve genetik bağ dokusu hastalığı taşıyan bireylerin daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.


Sırrı Süreyya Önder'in Aort Damarı Yırtılması

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek hepimizin hayali. Birçoğumuz, buzdolabından yeni çıkmış buz gibi bir içeceği yudumlamanın ferahlığını düşünerek mutlu oluyoruz. Ancak bu ferahlık hissi sandığımız kadar masum olmayabilir. İşte detaylar.

Böbrek hastalarına ‘yaz’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), yaz aylarında hemodiyaliz hastalarının sağlık sorunları yaşayabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri